TRÄNA

Yoga och Löpning är fantastiska sätt att uppmuntra din kropp till en mer naturlig hållning och styrka.

Vi moderna människor behöver träning, framför allt träning som blir av och som stärker oss i vår vardag. På PaulssonPaleo blir vi givetvis starka av arbetet på gården (som du gärna får testa!), men det behövs lite till för att vi ska förbli smidiga och skadefria.

Hör av dig med frågor till vår egen yogi Catharina på 076-3233132 / catharina@paulssonpaleo.com eller vår trail runner Simon på  076-3197675  / simon@paulssonpaleo.com 

Yoga

Yogan hjälper oss att bli fysiskt och mentalt starka och är ett utmärkt verktyg för stresshantering. Yogan är fantastisk träning och en upplevelse i sig. Den ger bättre kroppskontroll, återhämtning och kompletterar annan träning. Yoga är för alla, vig och stel, gammal och ung, man och kvinna.

Catharina är yogalärare sedan 6 år inom Hathayoga – med lärarutbildning från Yogayama i Stockholm (RYT200) och vidareutbildning från Shala Hala i Båstad (RYT300). Hon har även en 50 timmars utbildning inom Yinyoga under bältet. Catharina håller flera yogapass i veckan i den lilla studion i Simlångsdalen. 

Yogan hålls i vår ljusa studio på Breared Kannesten 650, 313 97 Simlångsdalen, bara 20 minuter från Halmstad. Det är inte ovanligt att man njuter av fågelkvitter, hönskackel och fårbräk under savasana. 

Vi tar emot 9 deltagare per pass – så att det finns gott om plats runt mattorna. Deltagare uppmanas att ta med egen yogamatta och filt samt till god handhygien. Om du känner dig dålig ber vi dig stanna hemma. Yogapassen finns tillgängliga via Zoom vid behov.

Vid frågor och för bokning kontakta catharina@paulssonpaleo.com eller 076-323 31 32

Outdoor yoga in Simlångsdalen
SOMMARYOGA
Öppna klasser som passar både erfarna och nybörjare. Hathayoga med stärkande och stretchande rörelser samt avslappning.

UTOMHUS vid Gamla Stationen i Simlångsdalen (Trehörningsvägen 27) vid alla väder utom regn – annars i PaulssonPaleo:s studio.
Ta med egen matta och filt. Kläder efter väder.
 
Tid: Onsdagar, kl. 17.30-18.45 (vecka 24-32).
 
Priser: Hela sommaren 1000kr. 5-kort 650kr. Drop-in 150kr per gång.
Dynamisk yoga
DYNAMISK YOGA

Under 75 minuter guidar Catharina dig genom flödande rörelser och andningsövningar. Vi övar upp styrka, balans, uthållighet och smidighet. Passar dig som har lite mer erfarenhet.

Tid: Måndagar, kl. 18.00-19.15  v12-21 (ej v14)

Priser: 1.150kr för kurs 9 ggr. 5-kort 875kr (giltigt 6 månader). Drop-in 200kr.
Se även Epassi.

Mjuk yoga
MJUK YOGA

75 minuter för de som önskar ett lite lugnare pass. Enkla, skonsamma övningar och lugnt tempo. Vi kombinerar de fysiska övningarna med andningsövningar, meditation och avslappning. Passar även nybörjare.

Tid: Torsdagar, kl. 10.30-11.45 – v12-21 (ej v14)

Priser: 1.150kr för kurs 9 ggr. 5-kort 875kr (giltigt 6 månader). Drop-in 200kr. 
Se även Epassi.

Yinyoga
YINYOGA
Catharina bjuder på yinyoga med inslag av Qigong och meditation.
Yinyogans passiva positioner ger en lätt, mjuk stretch, utförs i stillhet och med medveten närvaro.

Passar även nybörjare.

Tid: Torsdagar, kl. 18.00-19.15 v12-21 (ej v14)

Extrainsatt: Lördag 15 april och 13 maj, kl 9.00-10.30

Priser: 1.150kr för kurs torsdagar 9 ggr. 5-kort 875kr (giltigt 6 månader på alla pass). Drop-in 200kr
Se även Epassi.

Restorative yoga
RESTORATIVE YOGA
Ett 90-minuters pass för dig som behöver återhämta sig. Under passet gör vi andningsövningar, ett fåtal mjuka positioner stöttade av block, bolster, filtar och band för att kroppen ska våga släppa taget samt Yoga Nidra.
 
Tid: Sista söndagen i månaden, jan-maj,  kl 10.00-11.30
 
Priser:
– 200kr per gång
– 875kr för 5-kort
Bastu
DAGSRETREAT

En riktig mysdag hos oss! 

Ge dig själv och din kropp en skön och avslappnande retreatdag i Simlångsdalen. Dagen bjuder på yoga, andningsövningar, meditation, bastu samt ljuvlig mat och dryck. 

Under morgonen njuter vi av ett 2 timmars ’yin och yang’ yogapass: en kombination av hathayoga och yin/restorative yoga. 

Säsongens råvaror står i centrum för lunchen, naturligt fritt från gluten. Självklart bjuder vi även på gårdens syrade grönsaker.

Efter lunchen hämtar vi frisk luft i skogen med lättare andningsövningar. Avslutningsvis sätter vi oss i en väl uppvärmd bastu med utsikt över hagen.

Tid: till hösten igen!

Lägg till guldkant på din retreat! Bo över i vårt BnB .

Trail Running

Kanske det bästa sättet att uppleva våra vackra omgivningar är till fots! Simlångsdalen har en fantastisk rikedom av skogsstigar som slingrar sig runt vackra sjöar och genom spännande naturreservat, inte minst reservatet vid Danska Fall. Oavsett ålder och erfarenhet finns det möjlighet till teknisk utmaning eller avkopplande jogging genom de spektakulära skogarna i Simlångsdalen.

Simon har sprungit sedan tonåren då han tävlade inom friidrott. Numera är löpningen mer meditativ än tävlingsinriktad även om han fortfarande gillar att utmana sig själv genom längre och ultradistans events. Han är även intreserad av löpningens biomekanik och hur bra teknik kan göra löpningen mer effektiv och minska skaderisken.

Email simon@paulssonpaleo.com eller ring +46 (0)76-319 7576  för att boka en guidad trail run.  Simon talar engelska, men har god förståelse av svenska.

Guidad Trail Run

Häng med Simon på en trail run och upplev Simlångsdalens vackraste vyer. Ni diskuterar dina förutsättningar i förväg och skräddarsyr löpturen till dig: distans/tid eller mer tekniskt utmanande med massor av höjdskillnader – du bestämmer. Vilket du än satsar på så blir du inte besviken!

Pris: Kontakta oss för att diskutera.

Maila: simon@paulssonpaleo.com för att boka

Trail Run i Grupp

Dra med dina kompisar och njut av naturen tillsammans. Simon kan guida grupper om 2 till 10 löpare på en trail run som paassar just er grupp.

Dessa löpturer är vanligtvis vid ett lugnt och socialt tempo med gott om stopp för att njuta av den vackra omgivningen.

Price:  750kr / timme

Maila simon@paulssonpaleo.com för att boka

.

Run & Relax

Varför inte förlänga din naturupplevelse genom att bo över hos oss! Vårt lugna Bed & Breakfast har plats för 6-7 personer. Läs mer om vårt boende och fantastiska frukostar .

Pris: Kontakta oss för paketpris.

Maila: simon@paulssonpaleo.com för att boka. 

Simon Runs!

Simon loggar alla sina löpturer på Strava, så du kan se alla hans rundor i och runt Simlångsdalen. 

Klicka på länken nedan/brevid.