GÅRDEN

Välkomna till vår gård i en glänta i skogen! Gården heter Kannesten, samma som det lilla ursprungliga 1800-talstorpet som ligger vid foten av vår kulle. 

Vår gård skapades som hästgård på 90-talet av en hängiven byggherre och hans fru. När tre generationer Paulsson Bishop flyttade in hade vi andra planer! Här skulle odlas, anskaffas får, grisar och höns – allt för att bli så självförsörjande som möjligt på grönsaker, kött och ägg. 

Det var givetvis enklare sagt än gjort. Vi hade och har fortfarande stora visioner om regenerativt jordbruk men nära noll erfarenhet av odling och djurhållning. Markerna var magra och steniga, vilket påverkade förutsättningarna för både odling och djurhållning. Men det vet man ju inte när man kommer direkt från storstadsdjungeln!

Men stor envishet, mycket hårt arbete, hjälp från grannar och en massa googlande, har vi sakta men säkert börjat skapa bättre matjord, ett mer artrikt landskap och motståndskraftigare betesmarker. Gården utvecklas och förändras hela tiden och vi med den! Välkomna att besöka oss!

GÅRDSBUTIKEN

SURKÅL

Under höst, vinter och vår producerar vi syrade grönsaker i liten skala – allt från vanlig surkål till smakrik kimchi och syrade rödbetor. Vi använder oss av ekologiska grönsaker från Halland i möjligaste mån.

Är du sugen på att testa, maila cecilia@paulssonpaleo.com alternativt lägg in en beställning i Reko Ring Halmstad eller Reko Ring Flygstaden Halmstad.

LAMMSKINN

Vi har Gutefår, en ras där både baggar och tackor har horn. Speciellt baggen får ganska så spektakulära horn med tiden!

Våra får vistas utomhus året om. Under sommarmånaderna vallar vi hela flocken mellan beten runt om i Simlångsdalen. 

Under tidig höst sker slakten på gården. Vi gör alla moment själva, så att vi har full kontroll över lammens sista stund. Inga onödiga transporter eller främmande människor bidrar till stress.

Våra fårskinn kostar 1500-2500kr, beroende på storlek och kvalitet. De kan beskådas på gården alternativt på Reko Ring vid förbeställning.

ANNAT SMÅTT & GOTT

Vi jobbar ju främst med självhushåll, men ibland blir det lite smått och gott över, såsom t ex ägg, småplantor eller grönsaker. 

Håll utkik på PaulssonPaleos Instagram och Facebook, där vi lägger upp det som är aktuellt.