KOST

Häng med på ett matäventyr som gör både kropp och knopp gott!
Cecilia guidar dig in i stenålderskostens förlovade land, via kostrådgivning, föreläsningar och matlagningskurser. 

Cecilia Paulsson har flerårig erfarenhet av både lågkolhydratskost och paleolitisk kost och är licensierad kostrådgivare från Paleo Institute. Hör av dig till Cecilia på 076-3208474 eller cecilia@paulssonpaleo.com.

Om Paleo

”Paleo” kommer från ordet paleolitikum, även känt som stenålder. Paleo är ett samlingsbegrepp för hur man tror att våra förfäder levde innan jordbrukets intåg. Visserligen levde våra förfäder ofta korta och brutala liv – i gengäld var våra moderna välfärdssjukdomar dem helt främmande.

Även om vi moderna människor inte har förändrats rent genetiskt, så har vår livsstil förändrats radikalt: sockerstinn mjölmat, processade matfetter, artificiella tillsatser, gifter i vår omgivning, mindre sömn, stillasittande, konstant stress och stor ensamhet. Den moderna livsstilen bidrar i sin tur till allt från diabetes, hjärt- och kärlsjukdomar och cancer, men även allmänt accepterade vardagskrämpor såsom orolig mage, övervikt, akne, dålig tandhälsa…

När vi istället gör medvetna livstilsval utifrån vårt ”stenåldersarv” kan vi bli kvitt många välfärdssjukdomar och vardagskrämpor.

Ett första steg är att börja välja mat som vår art utvecklats med under hundratusentals år och därmed är bäst anpassad för: grönsaker, fisk, kött, skaldjur, inälvsmat, ägg och naturliga fetter, och i viss mån nötter, frön, bär, frukt och feta mejerier. Kort och gott – mat som inte kräver någon innehållsförteckning!

Inom modern paleo är andra livskomponenter minst lika viktiga. God sömn, mindre stress, tillräckligt med solljus, naturlig rörelse (gärna barfota!), daglig lugn motion samt pulshöjande aktiviteter då och då är alla förutsättning för att må riktigt bra.

Kurser

Är du nyfiken på läkande mat och vad den kan göra för dig? Ta ett första steg in i surkålens och kanske till och med inälvsmatens förlovade land! Eller så kanske du vill ta ett större grepp om din hälsa? Få mer energi och ork i vardagen? Då kan kostrådgivning vara något för dig. 

Vill du anmäla dig till en kurs eller diskutera ett eget paket? Kontakta Cecilia på 076-320 84 74 eller cecilia@paulssonpaleo.com.

Cecilia Paulsson har flerårig erfarenhet av både antiinflammatorisk kost och är licensierad kostrådgivare från Paleo Institute. Kurserna hålls på Breared Kannesten 650, 313 97 Simlångsdalen (om inget annat anges) eller digitalt.  

SURKÅLSVERKSTAD ONLINE

En förmiddagskurs för nybörjare och ringrostiga! Häng med på ett äventyr i fermenteringens förlovade land, där vi lär oss hur vi förvandlar kål och andra grönsaker till immunstärkande dundertillskott och läckra tillbehör till alla rätter.

Du lär dig grunderna om fermentering / mjölksyrning, varför du ska äta det samt HUR du svänger ihop en läcker surkål.
 

Tid: 10-11:30, kontinuerligt under vår, höst och vinter, se Facebook / kontakta oss för datum. Passar givetvis även grupper, såsom kollegor, vänner och familj. 

Pris: pris på förfrågan, inklusive recept och anteckningar

 

SYRAT I SIMLÅNGSDALEN

För datum, se Facebook eller ring oss på 076-3208474. 

Även privata grupper. Vår populära heldag för syrningsintresserade! Kom hem till oss på PaulssonPaleo och lär dig allt om varför och hur du gör surkål, kimchi, kvass och kombucha för att hålla din mage lugn och fin. Boendemöjligheter finnes för långväga gäster, läs mer under Boende.

Tid: 10:00 – ca 15:30

Pris: 990 kronor, inklusive smakprover, sammanfattande anteckningar/ recept samt burkar med syrade grönsaker att ta hem för lagring.

FÖRELÄSNINGAR /
WORKSHOPS / RETREATS

Gör något annorlunda med dina vänner eller varför inte på företagets kick-off. Vi håller föreläsningar, anordnar workshops alternativt retreats för olika typer av grupper.

Kombinera t ex naturskönt boende med en surkålskurs, vandring eller paddling, ridning, yoga…

Kontakta oss för att diskutera idéer eller kika in under våra Upplevelser för smakprov. 

KOSTRÅDGIVNING
4 gånger

Du lär dig hur kosten påverkar din kropp, vad du kan göra för att undvika eller lindra välfärdssjukdomar och vardagsohälsa och hur du gör hälsosamma val i vardagen. Med hjälp av PaulssonPaleos egna receptsamling lär du dig hur du med enkla handgrepp kan förvandla råvaror till goda och närande rätter. Dina unika behov och målsättningar dikterar takten och innehållet av våra timmar tillsammans.

Pris: 3.000 kr för en person för 4 tillfällen av kostrådgivning under 5-8 veckor. Mötena är på ca en timme. Telefon- och mailsupport ingår under tiden. Med på köpet får du vår egna receptsamling, med allt du behöver för att påbörja din egen paleoresa.

KOSTKONSULTATION
60 minuter

För dig som redan påbörjat din resa mot en hälsosammare kosthållning men behöver tips för att optimera din hälsa. Eller för dig som är lite osäker på om kostrådgivning är något för dig. Vi gör en grundlig genomgång av din livsstil och hälsa och fokuserar sedan på de specifika områden du är mest intresserad av att få hjälp inom. Du får konkreta råd om hur du ska göra för att gå vidare på egen hand, vare sig det gäller att lägga om kosten helt eller att finjustera vissa bitar.

Pris: 850 kronor för ett tillfälle om 60 minuter.